Ystävän kammari on kaikille

Pöydän ääressä diakoni ja kohtaamispaikassä kävijät.

Oili Lahti (oik.) ja Anja Rantanen viihtyvät yhdessä diakoni Raisa Hautalan kanssa Ystävän kammarilla. Kammarin uusi kokoontumispäivä on ensi vuonna torstai.

Kaikille avoin kohtaamispaikka Ystävän kammari on jatkanut toimintaansa Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa keskiviikkoisin. Vuodenvaihteessa kammarin toimintapäivä vaihtuu: 4. tammikuuta alkaen Ystävän kammari on avoinna torstaisin kello 11–14.
– Aloitamme myös lounastarjoilun kammarin yhteydessä, kertoo diakoni Raisa Hautala Kouvolan seurakunnasta.
– Ruuan ja kahvin hinta on 5 euroa aikuisilta ja 2 euroa lapsilta. Taaperoikäiset syövät ilmaiseksi. Ruokatarjoilu on avoinna kammarilla joka torstai kello 11–12. Kaikki ovat tervetulleita syömään, Hautala sanoo.

Ystävän kammariin voi piipahtaa sen aukioloaikana hetkeksi tai vaikka koko ajaksi. Lounastunnin lisäksi tarjolla on aina kahvia. Kammarilla vietetään kello 12 hartaus, jonka jälkeen on vaihtuvaa ohjelmaa, kuten yhteislaulua ja tuolijumppaa. Käsitöistä pitäviä seurakunta haastaa kutomaan esimerkiksi sukkia diakonian asiakkaille, mitä varten kammarilta löytyy lankoja. Tarjolla on myös lehtiä, joita voi vapaasti lukea. Ystävän kammarin toiminnasta vastaavat Kouvolan seurakunnan diakonityöntekijät, kanttorit, papit ja vapaaehtoistyöntekijät.

Kehitämme toimintaa tarpeen mukaan, Raisa Hautala kertoo.
– Toiveenamme on saada lisää vapaaehtoisia mukaan Ystävän kammarille vastaanottamaan kävijöitä sekä keskustelemaan heidän kanssaan, Hautala vinkkaa. Jos vapaaehtoistehtävät kammarilla kiinnostavat, ota yhteyttä: raisa.hautala@evl.fi tai 040 746 3446.

Ystävän kammari Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa (Savonkatu 40,
A-ovi) 4. tammikuuta alkaen torstaisin klo 11–14.

Jaa artikkeli: