Ukrainan hätä koskettaa seurakuntia

Lipaskerääjät Elimäellä.

Elimäen seurakunta järjesti 11.3. lipaskeräyksen Ukrainan hyväksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Raija Inkala (vas.) ja Paula Jarva olivat mukana lipaskerääjinä.

– SEURAKUNTIEN tärkein tehtävä on rukous rauhan ja ukrainalaisten puolesta, hätäapukeräyksiin osallistuminen seurakunnille luontaisella tavalla sekä tarvittaessa sotaa pakoon lähteneiden perheiden vastaanottaminen tilapäismajoituksiin leirikeskuksissa sekä kodeissa, toteaa Valkealan seurakunnan kirkkoherra Arto Helle Ukrainan sodan nostattamasta humanitaarisesta kriisistä.
– On myös tärkeää tarjota keskusteluapua sekä vahvistaa turvallisuuden tunnetta lähiympäristössämme ja seurakuntalaisten keskuudessa, Helle lisää. Kouvolan seurakuntien työntekijöihin voi ottaa yhteyttä, jos sota Ukrainassa herättää pelkoa tai ahdistusta.

KOUVOLAN seurakunnissa soivat rauhankellot ja vietettiin rukoushetket Ukrainan puolesta heti sodan syttymispäivän iltana.
– Rukous on jatkunut seurakuntien tilaisuuksissa, kodeissa ja ihmisten mielissä, Arto Helle sanoo.

– TÄMÄ KERÄYS on todella tärkeä, raha ja apu menevät kriittiseen tarpeeseen, kommentoi Elimäen seurakunnan järjestämään lipaskeräykseen osallistunut. Seurakunta organisoi lipaskeräyksen Ukrainan hyväksi Kirkon Ulkomaanavun (KUA) kautta Elimäen kirkonkylällä 11.3.
– Vihreät KUA:n liivit ja lippaat olivat hyvä signaali, moni tuli itse lipaskerääjien luo lahjoittamaan, Elimäen seurakunnan kirkkoherra Kirsi Hämäläinen kertoo.
– Lahjoittajat olivat iloisia saadessaan auttaa. Samalla monen kokemus oli, että täällä meillä on asiat tosi hyvin, Hämäläinen huomioi.

Monelle lahjoittajalle oli tärkeää antaa lahjansa kasvokkain. Lipaskerääjät puolestaan ilahtuivat nuorista, jotka lahjoittivat keräykseen.

Apua Ukrainan sodan uhreille

Kouvolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto myönsi 20 000 euron avustuksen Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainan sodasta kärsiville.

”Hyökkäyssodan jaloissa elävät ja sotaa pakenevat ukrainalaiset tarvitsevat kipeästi apua. Ukrainalaisten taloudellinen avustaminen seurakuntien jäsenten kirkollisverovaroin on yksi konkreettinen keino tukea sodan uhreja. Parhaiten apu menee nyt perille Ukrainan ja lähialueet tuntevien avustusjärjestöjen kautta, kuten Kirkon Ulkomaanapu kumppaneineen”, kirkkoneuvostolle perusteltiin rahallista tukea ukrainalaisten hätään.

Yksityishenkilöt voivat luotettavasti antaa rahallista tukea Ukrainan hyväksi virallisten avustusjärjestöjen kautta. Kirkon Ulkomaanavun ja kirkon lähetysjärjestöjen lahjoituskanavat löytyvät osoitteesta evl.fi/lahjoita
– Lähimmäisen hätä kutsuu kristittyjä rukoukseen ja myötätuntoon, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Arto Helle muistuttaa.

Jaa artikkeli: