Tiedän paikan armahan

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta koti? Turva, lämpö, rakkaus, huolenpito. Koti edustaa meille monia hyviä ja tärkeitä asioita.

Ilman kotia olemme suojattomia ja eksyksissä. Jos sinulla on taskussasi kodin avaimet, olet onnekas. Kaikilla ei ole kotia, kattoa päänsä päällä. Tilastotietojen mukaan Suomessa vailla vakinaista asuntoa on yli 5000 ihmistä. Se on paljon, vaikka määrä onkin vähentynyt.

Seurakuntakin on parhaimmillaan koti, yhteisö, johon on hyvä tulla. ”Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on.”

Kouvolan asuntomessuille tulee seurakuntien piste, jossa ovat esillä parisuhde ja sen hoitaminen. Aihetta lähestytään messupisteellä konkreettisesti, Parisuhteen palikoiden avulla. Palikat on työkalu, joka auttaa hahmottamaan parisuhteen osa-alueita. Palikoita voi pyöritellä käsissään ja pohtia omia perhesuhteitaan: niiden hyvinvointia ja tasapainoa. Ja miettiä, mikä muodostaa parisuhteen perustuksen, mikä kurkihirren. Mikä on katto, mikä suoja, mistä muodostuu kodin ilmapiiri. Palikoita on myös seurustelusuhteen, vanhemmuuden ja isovanhemmuuden pohtimiseen.

Asuntomessujen messupisteellä päivystävien seurakunnan vapaaehtoisten kanssa voi keskustella parisuhdeasioista, ja he ohjaavat tarvittaessa eteenpäin seurakunnan työntekijän luo tai perheneuvontaan. Kirkko ja seurakuntien työntekijät haluavat olla ihmisten rinnalla elämän kysymyksissä, koskipa asia sitten ihmissuhteita tai elämän muita osa-alueita.

Unelmien koti siintää monen mielessä, ja sellaisesta minäkin haaveilen. Olisi paljon tilaa, ja terassi joka ilmansuuntaan. Toiveita riittää! Viime aikoina olen iloinnut kahden ystäväni puolesta, jotka molemmat ovat löytäneet uuden, mieluisan kodin. Se on suuri asia. Meistä pidetään huolta.

Suojaa, Herra, kotini,
anna sille armosi,
anna olla enkelein
vartijana kodillein.
(Konstantin Raitio)

Jaa artikkeli: