Se löytyi

Sydämen muotoinen palapeli josta yksi pala on siirretty sivuun.

Se löytyi – puuttuva palanen!

93-vuotias mummo on innokas palapelintekijä. Hänellä on useita viidestä sadasta kahteen tuhanteen kokoisia palapelejä. On aina suuri ilo, kun hän on saanut palapelin kokonaan kootuksi. Joskus on käynyt niin, että palapeli on tullut kootuksi, 1499 palaa on paikallaan, mutta yksi puuttuu. Se ei tunnu yhtään kivalta. Mutta jos puuttuva pala löytyykin vaikka lattialta pöydän jalan vierestä, niin mikä riemu, vaikka on kyse vain palapelistä. Se löytyi – se puuttuva palanen.

Mitä minä löysin?

19-vuotiaana opiskelijapoikana löysin sen, että on olemassa elävä Jumala, ja että Jeesus on tie tämän elävän Jumalan luo. Voi siis sanoa, että minä löysin Jeesuksen, tai että Jeesus löysi minut. Tämä on tapahtuma elämässäni, jota minun ei ole koskaan tarvinnut katua. Jumala on hyvä, Hänen kanssaan on hyvä elää. Hänen kanssaan on hyvä kohdata vaikeatkin asiassa elämässä. Jeesus on kuolemaakin voimakkaampi. Hänen kanssaan voin levollisesti myöskin kohdata kuoleman, ja Hän on luvannut, että Hän ottaa omansa luokseen taivaan kotiin. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Ranskalainen matemaatikko Blaise Pascal on sanonut, että jokaisen ihmisen sisimmässä on sellainen tyhjä aukko, jonka vain Jumala voi täyttää. Se löytyi – Missio 2022 -kampanjassa eri elämäntilanteissa olevat ihmiset kertovat, miten he löysivät sen puuttuvan palasen – mitä Jeesus toi heidän elämäänsä.

3 x Mitä on usko?

1. Uskolle totta on se, mitä toivotaan, ja näkymätön on sille näkyvää.
Kun uskomme, niin ymmärrämme, että maailmat on luotu Jumalan käskyllä – että näkyvä on syntynyt näkymättömästä.
(Raamattu, Kirje heprealaisille 11:1,3)

2. Jumala osoitti rakkautensa maailmalle antamalla ainoan Poikansa, jottei kukaan häneen uskova tuhoudu vaan saa ikuisen elämän. Jumala ei lähettänyt Poikaansa tuomitsemaan maailmaa vaan pelastamaan sen.
(Raamattu, Johanneksen evankeliumi 3:16–17)

3. Jumala lahjoittaa meille uskon ja avaa sydämemme rakkaudelle. Järkemme ei voi käsittää Jumalaa. Hänen olemuksensa syvyydet jäävät myös uskovalle salatuiksi. Jumala on kuitenkin ilmoittanut meille itsestään kaiken, mikä on tarpeen, jotta voimme elää uskossa häneen.
Uskossa otamme vastaan Jumalan lahjat ja turvaamme häneen, pidämme hänen lupauksiaan tosina ja uskallamme heittäytyä niiden varaan. Kirkon yhteinen usko tukee meitä myös silloin, kun oma usko horjuu.
(Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Katekismus)

Raamatunkohdat UT2020-käännöksen mukaan.

Lue lisää: evl.fi/tutki-uskoa

Jaa artikkeli: