Risteys täyttää 10 vuotta

Ensimmäinen Seurakunta-niminen lehti ilmestyi jouluksi 2007.

Kouvolan rovastikunnan seurakuntalehti Risteys täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Ensimmäinen Seurakunta-niminen lehti ilmestyi 23. marraskuuta 2007. ”Seurakuntalehti voi ratkaisevalla tavalla tukea kirkon työtä ja pitää sen arvoja tuoreella tavalla tietoisuudessamme”, Mikkelin hiippakunnan silloinen piispa Voitto Huotari totesi ensimmäisessä numerossa. Lehden ensimmäinen päätoimittaja, lääninrovasti Juhani Huovila puolestaan nosti esille seurakuntalehden tavoitteen olla paikallinen, ajankohtainen ja elämänmakuinen. ”Lehti pyrkii tuomaan esiin rehellisiä ja aitoja kokemuksia elämän eri alueilta”, Huovila kirjoitti.
– Nämä ajatukset pitävät edelleen paikkansa Risteyksessä, nykyinen päätoimittaja, Kouvolan seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö Laura Blom sanoo. – Risteys on seurakunnille väline kohdata ja puhutella ihmisiä. Lukuhetki lehden parissa voi olla hetki Jumalan seurassa.

Risteys jaetaan Kouvolan ja Iitin alueella kaikkiin kotitalouksiin, jotka eivät ole kieltäneet ilmaisjakelua. – Tämä on tietoinen valinta, koska haluamme tavoittaa mahdollisimman laajasti lukijoita rovastikunnan alueella, Blom toteaa.

Risteys ilmestyy neljästi vuodessa. Ensi vuodelle suunnitellaan lisäksi seurakuntavaalinumeroa. Jokainen Risteyksen numero on luettavissa sähköisesti näköislehtenä Kouvolan seurakuntien verkkosivuilla. Lisäksi Risteyksen juttuja voi lukea seurakuntalehtien yhteisellä julkaisualustalla Lehterissä osoitteessa https://www.lehteri.fi/ 

Jaa artikkeli: