Osaavatko enkelit puhua?

Risteys-lehden toimitus keräsi lasten Jumalaa ja kristinuskoa käsitteleviä kysymyksiä ja antoi vastausvuoron asiantuntijoille.

Osaavatko enkelit puhua?
Kyllä enkelit osaavat puhua. Sana enkeli tulee kreikan kielen sanasta αγγελος (lausu: angelos), joka tarkoittaa sanansaattajaa. Enkelit toivat tärkeitä viestejä Jumalalta. Oman enkelisi viesti Sinulle on: Olet Jumalan silmäterä.

Kuinka vanha on Jumala?
Iankaikkisen vanha, tosi vanha! Jumala on aina ollut olemassa. Jos maailmankaikkeuden iäksi on laskettu 14 miljardia vuotta, Jumala on niin vanha. Maapallo ja kaikki luotu on nuorempi kuin Jumala. Mutta Jumala ei silti vanhene, ei kulu, Hän vain on. Ja tulee aina olemaankin!

Miten Jumala ymmärtää kaikkia maailman kieliä? Ja miten se voi kuulla, kun moni ihminen rukoilee, eihän siitä saa mitään selvää, kun kaikki puhuu yhtä aikaa?
Jumala osaa jokaista maailman kieltä. Hän ymmärtää myös esimerkiksi pieniä vauvoja, jotka eivät osaa edes puhua. Jumalalla on tällainen ihmeellinen taito, sillä hän tuntee kaikki maailman asiat ja maailman jokaisen ihmisen. Raamatussa sanotaan, että Jumalalle mikään ei ole mahdotonta. Hän on suuri ja ihmeellinen – ja silti samalla turvallinen ja luotettava.

Miten Jumalan syliin voi mahtua kaikki maailman lapset? Ai mahtuu muka aikuisetkin? No mahtuuko sitten vielä eläimetkin?
Jumalalla ei ole sellaista kehoa, niin kuin meillä ihmisillä. Jos kävisit makaamaan ison paperin päälle, voitaisiin sinun kehosi rajat piirtää, varpaista päälakeen. Sinun ja minun keho on havaittavissa näköaistin avulla, mutta Jumala onkin näkymätön! Hän pystyy myös olemaan samaan aikaan monessa paikassa. Niinpä Jumala pystyy pitämään samaan aikaan sylissään sinua, sinun vanhempia, isovanhempia ja kaikkia muita maailman lapsia ja aikuisia. Ja kyllä sinne myös eläimet mahtuu, nekin ovat Jumalalle tärkeitä ja hän haluaa pitää niitä sylissään, aivan kuten sinuakin.

Onko Jumala meille vihainen, kun me kaadetaan puita? Jumala on vihainen, jos linnuille ei jää pesäpuita eikä lapsille kiipeilypuita. Erityisen vihainen hän on, jos puille jää liikaa työtä tuottaa happea, jota me ihmiset ja eläimet hengitämme.

Lasten kysymyksiin vastasivat:
Seurakuntapastori Henna Huppunen, Iitti
Kappalainen Kaija-Liisa Lindberg, Kouvola
Kappalainen Mirva Lehtinen, Kuusankoski
Seurakuntapastori Verna Kirjavala, Elimäki

 

 

 

Jaa artikkeli: