Kastepäivänä kaikki on valmiina

Enkelien sunnuntaina 4.10. Valkealan kirkossa kastetaan lapsia sylivauvasta rippikouluikäisiin saakka.

MIKKELINPÄIVÄNÄ 4. lokakuuta on mahdollista viettää koskettava kastehetki läheisten kanssa kauniissa Valkealan kirkossa. Juhlan kruunaa yhteiset kastekahvit, jotka katetaan valmiiksi Valkealan seurakuntakeskukseen.
– Jäikö lapsesi sylivauvana syystä tai toisesta kastamatta? Tervetuloa Enkelien sunnuntaina 4. lokakuuta Valkealan kirkkoon, jossa kaikki on valmiina sinua varten, kutsuu Valkealan seurakunnan kirkkoherra Arto Helle. Kastehetki kirkossa alkaa klo 15, ja sen jälkeen on tarjolla kakkukahvit seurakuntakeskuksessa.
– Kastettava voi olla sylivauva, taaperoikäinen, koululainen tai kaikkea siltä väliltä aina rippikouluikäiseen saakka, Arto Helle kertoo.

VALMISTAUTUMISEEN riittää, että kastettavan vanhempi sopii kasteesta ilmoittautumalla 18.9. mennessä Valkealan seurakuntatoimistoon. Kastava pappi ottaa yhteyttä ja sopii tapaamisesta saatuaan yhteystiedot. Jokaisen perheen kanssa keskustellaan kasteeseen liittyvistä toiveista. Valkealan kirkon Kastepäivään voi ilmoittautua koko Kouvolan seurakuntayhtymän alueelta.

KASTEHETKEN kulusta kirkossa huolehtivat pappi, kanttori ja suntio. Tilaisuuden sisältö on kaikille yhteinen lukuun ottamatta kasteen hetkeä ja siunausta, jotka ovat henkilökohtaisia.
– Laulamme tuttuja virsiä, rukoilemme lapsen, vanhempien, kummien ja lapselle läheisten ihmisten kanssa ja puolesta sekä kuulemme raamatunkertomuksen ja papin pienen puheen. Huippuhetki on jokaisen kastettavan henkilökohtainen osuus, jolloin pappi toimittaa kasteen ja siunaa lapsen yhdessä vanhempien ja kummien kanssa.

VALKEALAN kirkko on niin iso, että kaikki kastettavalle tärkeät ihmiset ovat tervetulleita kastetilaisuuteen. Jos kastettavia tulee paljon, jaamme väkeä pienempiin kasteryhmiin, kirkkoherra Helle sanoo.
– Sairasoireisen on parempi siirtää kastehetki toiseen ajankohtaan. Kirkossa tulee huolehtia käsien puhtaudesta ja jättää turvaväli muihin kuin oman perheen jäseniin.

KASTEPÄIVÄ muistuttaa, että kaikenikäisten lasten ja aikuisten kaste on aina mahdollinen. Kasteen kautta pääsee seurakunnan jäseneksi ja erityisellä tavalla osalliseksi Jumalan siunauksesta.

Kastepäivä 4.10.2020 Valkealan kirkossa

Valkealan seurakunnan järjestämään kastepäivään voi ilmoittautua koko Kouvolan alueelta 18.9. 2020 mennessä: Valkealan seurakuntatoimisto
ma-pe klo 10-13, p. 040 182 7317 tai valkeala.srk@evl.fi. Kastepäivä on sunnuntaina 4.10. klo 15 Valkealan kirkossa. Kirkkoon ovat tervetulleita kastettavat ja heidän läheisensä. Flunssaoireisena kirkkoon ei voi saapua. Kirkkohetken jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit Valkealan seurakuntakeskuksessa.
kouvolanseurakunnat.fi/ristiaiset
kaste.fi 

Jaa artikkeli: