Joukkoon hyväksytty juurtuu seurakuntaan

Mari Niemelä seisoo ulkona Maria-salin edessä.

Mari Niemelä pitää mediamissiota niin ainutlaatuisena tapahtumana, että pyrkii osallistumaan aktiivisesti Kouvolan alueen tilaisuuksiin.

– LÄHDIN MUKAAN mediamissioon vapaaehtoiseksi, jotta moni ihminen voisi löytää Jeesuksen. Ei ole mitään sen tärkeämpää, perustelee Mari Niemelä, 32, omaa ratkaisuaan. – Bonusta on se, että luvassa on paljon ainutlaatuisia ja myös itseä kiinnostavia tapahtumia.

Mielekkyyttä elämään

Kouvolassa asuva Mari on kahden pienen pojan äiti, joka tuli miehensä kanssa uskoon vuonna 2013.
– Olin aina tiennyt, että Jumala on olemassa ja Raamattu totta, mutta maailma oli vienyt mukanaan. Uskoontulon myötä arvomaailma muuttui, ja elämään tuli uutta mielekkyyttä ja merkitystä.

Mari on koulutukseltaan sairaanhoitaja, ja työskentelee kotipalveluja tuottavana yrittäjänä. Vapaa-aika kuluu perheen harrastusten ja seurakunnan parissa.

Uskoontulon jälkeen Niemelät saivat kokea, miten heidät otettiin seurakunnassa lämpimästi vastaan ja ohjattiin pienryhmään. Jotain samaa Mari pääsee nyt opiskelemaan niin Alfa- kuin kohtaamiskoulutuksessakin.
– Nykyisin puhun mielelläni uskonasioista ihmisten kanssa. Esimerkiksi työpäivän yhteydessä voi välillä yllättäenkin syntyä luonteva keskustelu, Mari myöntää.
Silti evankeliumin kertominen ventovieraille on haastavaa. Sitä aluetta syksyn koulutus pyrkii vahvistamaan.

Eväitä evankeliointiin

Kohtaamiskoulutus valmentaa vapaaehtoista ohjaamaan uutta tulijaa Jeesuksen luo. Vapaaehtoinen myös auttaa uskonelämän alkuvaiheessa lähtemään mukaan tapahtumiin sekä löytämään oma paikka seurakunnassa. Jos tulijoita on paljon, jokaiselle pyritään löytämään sellainen ryhmä, joka vastaa parhaiten hänen odotuksiaan. Ryhmissä on oltava tilaa keskustelulle ja erilaisille mielipiteille. Joukkoon hyväksyminen auttaa tulijaa juurtumaan seurakuntaan.
– Riippumatta mission lopputuloksesta on tärkeää, että mukana olijoille annetaan eväitä, miten jokainen voi arkielämässä kertoa Jeesuksesta omille lähimmilleen, Mari rohkaisee mukaan lähteneitä.

Jaa artikkeli: