Jokaisen tehtävä on tärkeä

Luumäen seurakunnan kirkkoherra Tuija Nuutinen aloittaa Kouvolan seurakunnan kirkkoherrana maaliskuun alussa. Nuutinen haluaa kehittää seurakuntaa, jossa tehdään yhdessä.

KOUVOLAN seurakuntaneuvosto äänesti Luumäen seurakunnan kirkkoherra Tuija Nuutisen Kouvolan uudeksi kirkkoherraksi 2. marraskuuta. Työpaikan lisäksi vaihtuu myös asuinpaikkakunta:
– Meidän perheemme on nykyään pikkuinen – minä ja mieheni Harri. Haluaisimme asua Kouvolan seurakunnan alueella, vielä Luumäellä asuva Tuija Nuutinen kertoo.

Hän aloittaa Kouvolan kirkkoherrana 7. maaliskuuta.
– Alussa käytän aikaa tilanteen selvittämiseen, työntekijöiden kanssa jutteluun, seurakunnan toiminnan ymmärtämiseen, hallintoon perehtymiseen ja muihin sisälle pääsyä vaativiin tehtäviin. Tämä kaikki on merkittävää, jotta johtamistyö suuntautuu oikein, Tuija Nuutinen pohtii.

TULEVA kirkkoherra iloitsee jo nyt Kouvolan seurakunnan uusista avauksista.
 – Kouvolan seurakunta on ilmoittautunut mukaan ensi vuoden alusta Mikkelin hiippakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme -yhdistyksen kahden vuoden kurssille, joka tukee yhteisön luomista. Uskon, että projekti hyödyttää seurakuntaa kohti uudenlaista yhteisöllisyyttä. Hyppään tähän kehitystyöhön mukaan.

NUUTISEN näky on kutsuva seurakunta, johon voi liittyä mukaan ja tuntea olonsa kotoisaksi.
– Näen Kouvolan seurakunnalla valtavat mahdollisuudet. Tulen pienestä seurakunnasta ja tajuan, kuinka suuret resurssit työntekijöissä ja tiloissa Kouvolassa on. Lisäksi seurakuntalaiset jo nyt tekevät seurakuntaa yhdessä, mitä haluan tukea. Hyvä happi sekä ilo Jumalasta ja toisistamme luovat kutsuvan tunnelman, johon ihmiset haluavat liittyä mukaan, hän sanoo.

OLEN nöyrällä paikalla. Minusta ei ole tekemään haaveiden seurakuntaa – mutta Jumalasta on, Tuija Nuutinen muistuttaa.
– Jos Jumala kutsuu ihmisiä mukaan ja Pyhän Hengen tuuli tarttuu, saamme kokea aivan uutta. Rukoile mukana, tule juttuihin, anna panoksesi, jos yhtään siltä tuntuu. Jokaisen tehtävä on tärkeä. Jumala voi siunata köyhemmätkin eväät, sinun ja minun panokseni. Mutta vaiva on ensin nähtävä. Kutsun ihmisiä mukaan työhön ja rukoilen Jumalaa siunaamaan uurastuksen.

Jaa artikkeli: