Elpyä ja ymmärtää!

Vaaleansiniset krookukset kukkivat

Onko sinullekin tuttu tunne, että omat voimat eivät riitä? Nyt en jaksa, en kykene, en pysty? Silloin on hyvä muistaa pari raamatunlausetta ja turvata niihin.

Elämässä on vastassa monia karikoita ja vastoinkäymisiä. Niin on tarkoituskin. Niiden avulla voimme kasvaa, ne muokkaavat meitä, ja joskus voimme myös löytää jotain aivan uutta elämäämme. Usein vastoinkäymisten kautta tiemme vie myös Jumalan, Taivaan Isän luo – vastapainoksi elämä tuo mukanaan iloa ja onnea, monella tavalla.

Silloin kun omat voimat loppuvat, on hyvä muistaa, että on mahdollisuus saada apua. Taivaan Isä kantaa, Hän antaa voimia ja jaksamista. Vaikka tuntuisi kuinka mahdottomalta, raamatunlause ”Jumalalle kaikki on mahdollista (Matt. 19:26)” puhuttelee.

Näin pääsiäisen alla yritän hiljentää elämänrytmiäni, jotta jäisi aikaa miettiä olennaista. Samalla tunnen tuskaa siitä, miten jaksan kantaa kaikki kuormani ja tehdä kaikki tekemiseni. On elvyttävän toiminnan aika: tuhkakeskiviikon messu, yhteys muihin seurakuntalaisiin. Ennen kaikkea ajan raivaus sille, että ehdin kuulla ja miettiä Jumalan sanaa.

Keväällä elvyttävää toimintaa on myös pienten kevätkylvöjen teko. Kukkien ja yrttien siemeniä multaan kätkiessä tunnen elpyväni ja seuraavaksi voin ottaa aikaa taimien kastelulle ja uuden elämän odottelulle.

Elvyn ja alan ymmärtää.

Olennaista miettiessäni oivalsin jotain. ”Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain (Gal. 6:2)”. Tämä tuttu raamatunkohta toi mieleeni uusia ajatuksia. Olen aina itse keskittynyt muiden taakkojen kantamiseen ja miettinyt Kristuksen lain toteuttamista siitä näkökulmasta. Myös työssäni kannan toisten taakkoja.

Joskus kaikkeen kantamiseen väsyy. Silloin on hyvä muistaa se Jumalan armo ja rakkaus, että Jeesus on meidät ristillä lunastanut. Kaikki on jo maksettu, kuten pääsiäisen sanomakin kertoo. On lupa olla kannateltavana, kannettavana, silloin kun väsyn. Sinulla ja minulla on myös mahdollisuus vuorovetoon: silloin kun toinen uupuu, on toinen valmiina auttamaan. Näin matkaten pääsemme perille Taivaan kotiin, missä Jeesus jo odottaa meitä.

Siunattua pääsiäisen odotusta, kulkekaamme ilolla yhteistä tietä.

Kirjoittaja on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan diakoniatyön johtokunnan jäsen.

Lue koko Kotikirkko-lehti!

Jaa artikkeli: