Mene joulukirkkoon avoimin mielin!

Jumalalla on hyvä tahto meitä kohtaan, se on hänen joululahjansa meille. Jeesus on rauhan lahja koko ihmiskunnalle, sellaisellekin ihmiselle, joka ei kykene noudattamaan hänen esimerkkiään, muistuttaa Eero Huovinen.

Miten emerituspiispa Eero Huovinen, kokenut saarnamies, neuvoo laskeutumaan kirkonpenkissä adventin tunnelmaan ja joulun rauhaan?

– Ihminen löytää hengellisiä helmiä, jos hänen silmänsä ovat auki, ja hän kuulee hyviä uutisia, jos korvat ovat auki, Huovinen vastaa.

– Meillä kaikilla on erilaisia ennakkoluuloja, estoja, kynnyksiä, epäilyksiä ja pettymyksiä. Saat kuitenkin saarnastakin enemmän irti, jos rohkenet olla avoimella mielellä.

Ihminen löytää hengellisiä helmiä, jos hänen silmänsä ovat auki, ja hän kuulee hyviä uutisia, jos korvat ovat auki.

Jos kuulijan asenne on torjuva, löydöt jäävät yleensä tekemättä.

– Jos laitat oven takalukkoon, siitä ei tule läpi kuin mellakkapoliisi. Jumala voi kuitenkin avata suljetutkin portit. Siinä on jotain syvää symboliikkaa ja totta, että Jeesus meni ylösnousemuksensa jälkeen suljettujen ovien läpi.

– On ihmeellistä, että Kristuksen armo paljastuu usein syvän hädän keskellä. Vaikka ihminen torjuisi Kristuksen, Kristus voi avata kivikovankin sydämen, Huovinen huomauttaa.

Älä unohda uinuvia helmiä

Eero Huovinen on tavannut kovapintaisia, raavaita miehiä, jotka väittävät, etteivät he ole kiinnostuneita hengellisistä asioista.

Myöhemmin nämä samat miehet saattavat paljastaa, kuinka äidin iltarukous jätti syvän ja rohkaisevan jäljen – ja elämänmittaisia eväitä.

– Kristus on siellä, missä rukoillaan, lauletaan virsi tai mietitään Jumalan sanaa.

Jouluevankeliumi on niin rikas teksti, ettei sen ajankohtaisuus ja merkitys tälle maailmalle tule koskaan loppumaan

– On uinuvia ja yhä uudelleen esiin putkahtavia muistolauseita ja hengellisiä helmiä, jotka eivät ole pilaantuneet, vaikka ne ovat olleet pitkään säilössä jossain sielun uumenissa. Yhtäkkiä ne osoittautuvat terveellisiksi ja vahvistaviksi.

Siksikin kannattaa mennä kirkkoon kuuntelemaan jouluevankeliumi ja -saarna.

– Jouluevankeliumi on niin rikas teksti, ettei sen ajankohtaisuus ja merkitys tälle maailmalle tule koskaan loppumaan, uskoo Eero Huovinen.

Joulun sana ei tyhjänä palaja.

 

Kuvassa 220-vuotias Hämeenlinnan kirkko Vilja Tammisen ikuistamana.

Lue tästä joulun ajan Kotikirkko-lehti kokonaisuudessaan!

 

Jaa artikkeli: