Yön yli pyöräillen rahaa syöpäsairaille lapsille

Enni Lehtovirta (vas.) ja Milla Malmlund pyörän vieressä pyöräilyvaatteissaan järvi taustalla.

Enni Lehtovirta (vas.) ja Milla Malmlund ovat ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi polkijoiksi Jyväskylän Pyöräilyviikon tapahtumaan, jossa kerätään varojan syöpäsairaiden lasten hyväksi.

Jyväskylän Kompassilla hypätään toukokuussa satulaan ja pyöräillään rahaa syöpäsairaille lapsille.

– Perjantai-illasta lauantaiaamuun Kävelykadun Kompassilla poljetaan viittä kuntopyörää, ja jokaisesta poljetusta kilometristä lahjoitetaan euro Lasten syöpäsäätiö Aamulle ja Sylva ry:lle, Team Rynkebyssä pyöräilevä Enni Lehtovirta kertoo.

Hyväntekeväisyyspyöräilyn järjestää 5.–6. toukokuuta Team Rynkeby Järvi-Suomi yhdessä pyöräilyviikon pääjärjestäjän, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry:n, kanssa.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 5.–14. toukokuuta. Jyväskylässä kampanjaan otetaan osaa jo 21. kertaa.

– Tapahtumaan on vielä mahdollista ilmoittautua, niin tukijana kuin pyöräilijänäkin. Tukeminen tapahtuu varaamalla tapahtumasta vähintään puoli tuntia omiin nimiinsä, jonka aikana poljetut kilometrit tukija sitten sitoutuu maksamaan, Milla Malmlund avaa.

Sekä Lehtovirta että Malmlund ovat itse ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi polkijoiksi tapahtumaan. Yhdessä he ovat jo jonkin aikaa polkeneet Team Rynkeby Järvi-Suomen riveissä.

Jyväskylän he näkevät pyöräilykaupunkina, jossa kehityksen suunta on oikea.

– Pyöräkaistat, joilla polkiessa ei tarvitse varoa jalankulkijoita, ovat tietysti hieno juttu. Näin vanhana satakuntalaisena täytyy sanoa, että täälläpäin mäet haittaavat harrastamista. Maaston ansiosta haastetta löytyy, Lehtovirta nauraa.

Hyväntekeväisyyspyöräily 5.–6.5. kello 21.00–06.00 Kävelykadun Kompassilla.
Jaa artikkeli: