Vesalan leiriläiset nukkuvat pian harjakaton alla

Myös Jyväskylän Lehtisaareen suunnitellaan uutta päärakennusta vuonna 2016 tulipalossa tuhoutuneen paikalle.

Kuvassa: Vesalaan rakennetaan uusi päärakennus, kaksi majoitusrakennusta ja keittiö- ja ruokailutilat. 

Odotetut rakennushankkeet Jyväskylän seurakunnassa ovat ottaneet askeleen eteenpäin. Vesalan leirikeskuksen päärakennus on päätetty toteuttaa seurakunnan omana rakennushankkeena ja ensimmäiset havainnekuvat uusista tiloista ovat nyt nähtävillä.

Ensimmäisten leiriläisten odotetaan pääsevän uusiin tiloihin loppuvuodesta 2022. Erityisesti rippileiriläisille tuttu leirikeskus sijaitsee Jyväskylän Vesangassa.

Lähes seitsemän miljoonan euron hankkeessa Vesalaan rakennetaan uusi päärakennus, kaksi majoitusrakennusta ja keittiö- ja ruokailutilat. Vanhat rakennukset puretaan majoitusrakennus Rysää ja riihikirkkoa lukuun ottamatta. Päätös rakentamisesta tehtiin viime kesäkuussa.

Tänä keväänä seurakunta arvioi erilaisia rakentamisen toteuttamis- ja rahoitusvaihtoehtoja ja sai myös tarjouksen Samla Capital Oy:ltä, joka olisi ollut valmis toteuttamaan rakennushankkeen ja vuokraamaan leiritilat seurakunnalle 30 vuodeksi.

Vesalan hankesuunnitelma sekä sen toteuttaminen seurakunnan omana rakennushankkeena lähtevät tiedoksi kirkkovaltuustolle. Hankkeen rahoittamiseksi myös pyydetään lainatarjoukset, kuitenkin siten, että varsinaiset lainapäätökset tuodaan myöhemmin erikseen päätettäväksi.

Myös Lehtisaareen suunnitellaan päärakennusta, uutta punaista tupaa. Tosin uusi tupa on noin kolmanneksen entistä, lasten tulitikkuleikkien seurauksena tuhoutunutta rakennusta pienempi, pinta-alaltaan enintään sata neliötä. Uusi kesäkoti myös vaatii kaupungilta poikkeusluvan, ja prosessiin on varattava aikaa pari vuotta.

Lehtisaaren suunnitelmat etenevät seuraavaksi kirkkoneuvoston puitaviksi.

Lehtisaaren uudisrakennuksen havainnekuva
Lehtisaareen kaavaillaan uutta päärakennusta, joka olisi kooltaan alle sata neliötä.
Jaa artikkeli: