Nostalgiapäivä 1970-luvun seurakuntanuorille

Entiset vanhat nuoret pääsevät porukalla muistelemaan seurakuntavuosiaan leirikeskus Vesalan Rysään.

Uutinen siitä, että leirikeskus Vesala menee remonttiin, sai Sirpa Peitsenheimo-Aarnion havahtumaan. Ennen kuin paikka suljetaan, olisi kiva saada entisiä seurakuntanuoria koolle Vesalaan.

– Tuli ajatus, että löytyisikö vielä vanhoja kavereita vuosikymmenien takaa. Elämän ruuhkavuodet ovat useimmilla jo takana, ja nyt olisi nostalgialle aikaa.

Seurakuntapastori Heidi Watia on itsekin Vesalan alkuvuosien aktiivikuluttaja, ja hän ryhtyi järjestämään yhteistä tapaamista. Päärakennuksen käyttö loppui jo syyskuun alkupuolella, joten siellä ei leiripäivää enää voi järjestää, mutta Rysä on käyttökunnossa.

– Itselleni ainakin jäi mukavat muistot kaikista Vesalan leireistä. Se on ihana paikka, ja Rysän leireiltä saimme hyviä eväitä elämää varten, 1970-luvun alkuvuosina muun muassa isoskoulutukseen osallistunut Peitsenheimo-Aarnio toteaa.

Nostalgiahenkinen iltapäivä järjestetään lauantaina 26. lokakuuta. Tila on kuitenkin pieni, joten mukaan mahtuu 40 ensin ilmoittautunutta. Lauantaipäivä aloitetaan Vesalan riihikirkossa 1970-luvun nuorisomessulla. Päivän muu ohjelma sisältää yleistä seurustelua, Punaisen veisukirjan lauluja ja keittolounaan.

Ensimmäiset leiriläiset pääsivät Rysään vuonna 1969, ja se rakennettiin nimenomaan lasten ja nuorten leirikäyttöön. Rysä on peruskorjattu vuosina 2000 ja 2016. Lähiaikoina tehdään saunaan pientä pintaremonttia.

Vesalan leirikeskuksen Nuotta valmistui vuonna 1972 ja Verkko 1983. Nämä rakennukset puretaan uuden leirikeskuksen tieltä. Vanhasta saarijärveläisestä riihestä tehty riihikirkko on tuotu paikalle vuonna 1976.

Vanhojen nuorten päivä lauantaina 26.10. Vesalan Rysässä klo 10–16.  Ilmoittautuminen 22.10.mennessä sähköpostitse: heidi.watia@evl.fi. Leirimaksu (keittolounas ja kahvi) 10 euroa.
Jaa artikkeli: