Lehtisaaren rakennustöitä valmistellaan jo

Havainnekuvassa Lehtisaaren rakennuksia

Tulipalossa tuhoutuneen päärakennuksen tilalle aiotaan rakentaa uusi päärakennus ja sauna.

Kuvassa: Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Lehtisaaren saunarakennus ja aputilat voisivat näyttää tältä. 

Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitsevan Lehtisaaren uudelleenrakentamisessa on otettu jälleen uusia askelia. Saaren tulipalossa kesällä 2016 tuhoutuneen päärakennuksen tilalle aiotaan rakentaa uusi päärakennus ja sauna.

– Tällä hetkellä sorvataan rasitesopimuksia, viimeistellään luonnoksia, vertaillaan eri runkojärjestelmiä ja rakennusmateriaaleja, seurakunnan kiinteistöpäällikkö Maritta Lukkarinen luetteloi.

Suunnitteluvaiheessa tulee ottaa huomioon rakennusten käyttötarkoitus ja kelirikkoaikana vaikeasti saavutettavan rakennuspaikan huollettavuus.

Kaupunkikuvatoimikunta on puoltanut arkkitehdin laatimia ehdotussuunnitelmia.

– Jos päädytään siihen, että rakennusten runkorakenne on näkyviin jäävää hirttä, tulee kaupunkikuvatoimikunnan puolto hakea uudelleen, Lukkarinen kuitenkin muistuttaa.

Havainnekuvat ja päärakennuksen pohjapiirustukset on laatinut Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy.

Virallisia päätöksiä ei ole vielä tehty ja siksi on vaikeaa arvioida, koska rakentaminen pääsee alkamaan. Aloitusajankohdaksi on kaavailtu aikaisintaan vuotta 2023. Valmistelut rakennustöitä varten on kuitenkin jo aloitettu.

Uusi päärakennus on suunnitelmien mukaan väriltään perinteikkään punainen, vuosina 1932–33 rakennetun edeltäjänsä tavoin.

– Tänä syksynä Lehtisaaren kehittäminen on siinä vaiheessa, että saareen rakennetaan valmius vesi- ja viemärijohdoille sekä sähkökaapelille Tuomiojärven alitse, Lukkarinen kertoo.

– Liittymien varsinainen käyttöönotto tapahtuu kuitenkin vasta sitten, kun varsinainen rakennusten ja rakennelmien rakentaminen saaressa on ajankohtaista.

Seurakunnan vesi- ja viemärijohtotyömaa on aiheuttanut Viitaniemessä muutoksia kevyen liikenteen reittihin. Muutostöiden pitäisi Maritta Lukkarisen mukaan valmistua lähiviikkoina.

Lehtisaaren kesäkoti on suosittu vapaa-ajan viettopaikka. Kesän 2021 ryhmävaraukset täyttyivät jo hyvissä ajoin. Viime kesänä saari oli avoinna 15.8. asti.

Jaa artikkeli: