Juhlan jälkeen

Seurakuntavaalien tekemiseen osallistui Jyväskylässäkin valtava määrä ihmisiä. Iso kiitos teistä jokaiselle. Nyt annetaan hetken hengityksen tasaantua ja opetellaan taas elämään arkea.

Joskus tuntuu, että juhlassa kaikkein parasta on sen odottaminen. Juhlan suunnittelu, siihen liittyvät – joskus kuormittavatkin – järjestelyt, ja lopulta juhlaan valmistautuminen viimeisimpiä yksityiskohtia myöten. Onhan jokaisella puhtaat ja sopivat juhlavaatteet, ja onhan oikeat aikataulut varmasti kaikkien asianosaisten tiedossa.

Itse juhlassa voi olla vaikea saada juhlatunnelmasta kiinni. On ollut niin paljon järjestettävää ja muistettavaa, että rentoutuminen ja juhlaan heittäytyminen ei välttämättä luonnistu. Ja kun kovasti odotettu juhla on ohi, sen jälkeen tulee hetkeksi tyhjyys.

Sunnuntaina varsinaiseen vaalipäivään huipentuneet seurakuntavaalit ovat demokratian juhlaa. Näistä juhlista on puhuttu välillä kyllästymiseen asti, ja niiden järjestelyjä on mietitty sen miljoonalta eri kantilta kuukausien ajan. Silti pitkin matkaa tuli vastaan asioita, joita ei tullut hoksanneeksi tai muistaneeksi. Jokaiset vaalit ovat hieman erilaiset, ja jokaisissa vaaleissa on jotain uutta, jota ei olla koskaan aiemmin juuri sellaisessa muodossa toteutettu. Aina voi ottaa jotain opiksi.

Seurakuntavaalien tekemiseen osallistui Jyväskylässäkin valtava määrä ihmisiä. Oli vaalilautakunnan jäseniä vapaaehtoisina ja työntekijöitä asemansa puolesta sekä ehdokkaita välittämässä viestiä vaaleista. Vähemmän näkyviä, mutta silti tärkeitä olivat ne ihmiset kaupoissa, kahviloissa ja kirjastoissa, jotka antoivat työpanostaan ennakkoäänestyspaikan järjestämiseksi yrityksensä tiloissa. Oli mainostoimistomiestä ja muuttofirmaa, kaupungin vaalitoimiston väkeä, kuljetusyritystä, matkailuauton vuokraajaa, autonkorjaajaa ja mainosteippausten tekijää. Muiden muassa. Ja viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä tietysti ne kymmenentuhatta seurakuntalaista, jotka kävivät antamassa äänensä oman seurakunnan hyvinvoinnin eteen. Vaalien tekemiseen ja itse äänestämiseen osallistuneita oli enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

Iso kiitos teistä jokaiselle. Meillä oli hyvät juhlat. Nyt annetaan hetken hengityksen tasaantua ja opetellaan taas elämään arkea.

Jaa artikkeli: