Jäällä jopa jouluaattoaamuna

Jääkiekkoilija Joakim Kemell

Syksyä sävyttänyt loukkaantuminen ei ole lannistanut jääkiekkoilija Joakim Kemelliä.

Olet ollut loukkaantumisen takia sivussa liigapeleistä. Miltä se on tuntunut?
Loukkaantumisia tulee, eikä niille oikein mahda mitään. Into päästä takaisin mukaan on kova. Toipumisen suhteen ollaan onneksi menossa hyvään suuntaan.

Sinuun kohdistuu valtavasti odotuksia. Miten käsittelet paineita?
Osaan olla ottamatta paineita mielestäni melko hyvin, vaikka tiedostan kyllä, että niitä on. Koen, että minuun kohdistuvat odotukset antavat minulle motivaatiota puskea eteenpäin entistä kovemmin. Vaikka nostetta on, kadulla saan kulkea melko rauhassa.

Mitä ajatuksia sinussa herättää ensi vuoden NHL:n varaus­tilaisuus?
Se on todella hieno mahdollisuus, mutta siihen on vielä aikaa. Siihen asti yritän pitää täyden fokuksen pelaamisessa, täällä Jyväskylässä.

Olet vasta 17-vuotias. Koetko jääneesi urasi vuoksi jostain paitsi ikäisiisi verraten?
En koe jääneeni mistään paitsi, vaikka on totta, ettei kavereille aina ole aikaa. Kun en pelaa, pyrin viettämään aikaa heidän kanssaan. Välillä on toki hyvä myös vain olla.

Millainen on ensimuistosi jääkiekosta?
Minut on viety ulkojäälle ensimmäistä kertaa kaksivuotiaana, ja siitä kaikki on lähtenyt liikkeelle. Olen ollut jäällä siis lähestulkoon koko elämäni.

Kuinka olet onnistunut yhdistämään koulunkäynnin ja treenaamisen lajin huipulla?
Olen lukiossa toista vuotta ja tietenkin välillä aikataulujen yhteensovittamisessa on haasteita. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten koulunkäynti hoituu jääkiekon ohella. Hommat on sumplittavissa.

Moni haaveilee asemastasi. Mitä haluat sanoa tuleville jääkiekkoilijalupauksille?
Kaikilla on mahdollisuus saada hyvä ura, mutta sen eteen pitää jaksaa tehdä paljon töitä.

Millainen on huippu-urheilijan joulu?
Huippu-urheilijan joulu voi tietysti olla monenlainen. Vietän itse varmasti aika perinteistä, tavallistakin joulua. Viihdyn kotona perheen kanssa ja nautin hyvästä ruuasta. Jouluna pystyn ottamaan vähän iisimmin, eikä aikataulu ole tiukka.

Mitkä jouluperinteet ovat sinulle tärkeitä?
Aloitamme aattoaamun käymällä perheen kanssa ulkojäällä, niin on ollut jo monena jouluna.

Mitä toivot tänä jouluna lahjaksi? Olen innostunut golfaamaan ja se on iso juttu, varsinkin kesällä. Golf tuntuu olevan nosteessa nyt. Lahjaksi toivon matkamittaria mukaan golfkentille, sille olisi käyttöä. Jään odottamaan, tuoko pukki sellaisen.

Jaa artikkeli: