Lapsuuden kipeyden ja kauneuden tunnevoimainen kuvaaja

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Kotikirkko-lehti, kuvataiteilija Mari Isotalo
27.6.2020
Mari Isotalo ripustaa seuraavaan näyttelyynsä dystooppisia lapsikuvauksia, mutta unelmoi jo seuraavaksi maalaavansa jotakin valoisaa ja värikästä.
Kotikirkko lehti

RAAMATUN LINNUT Ylväs taivaan auraaja kurki

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, Kotikirkko-lehti, Raamatun linnut: Kurki
23.6.2020
Kurki on suomalaisten parhaiten tuntemia lintulajeja. Entisajan ihminen pystyi ilman kiikaria tai kaukoputkea tunnistamaan suurikokoisen ja ylvään toitottajan.
Kotikirkko lehti

Surun jakaminen on ihmisen perustarve

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, Kotikirkko-lehti, surun jakaminen on ihmisen perustarve, piirroskuva surullisista kasvoista
23.6.2020
Korona-ajan hautajaisissa kättely ja lohduttava koskettaminen puuttuvat. Koskettamisen kaipuu on pakottanut etsimään erilaisia tapoja surra ja jakaa surua.
Kotikirkko lehti

Pyhän yllättämä

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Kotikirkko-lehti, pyhiinvaelluskoordinaattori Annastiina Papinaho kerto
22.6.2020
Pyhiinvaellus tarkoittaa usein johonkin tiettyyn pyhään paikkaan vaeltamista, sisäisesti kääntymistä kohti Jumalaa. Kulkurista pyhiinvaeltajan erottaa päämäärä. Annastiina Papinaho kääntää esiin uudenlaisen perspektiivin: kun pyhiinvaelluksen kohde tai kaipaus on tiedossa, kulkija on jo perillä. Oleminen on tekemistä tärkeämpää. Hänen käsityksensä pyhiinvaelluksesta ei ole suorittaminen, tavoitteen saavuttaminen saatikka kilpailu.
Kotikirkko lehti

Labyrintti – antaudu johdatukseen

Henkilö kävelee meren rannan hiekkaan piirretyssä labyrintissa.
28.4.2020
Ikivanha pyhiinvaelluksen ja koko elämän symboli, labyrintti, tarjoaa mahdollisuuden harjoitella itseymmärryksen kasvattamista ja Jumalan lahjojen vastaan ottamista.
Kotikirkko lehti

Raamatun linnut: Iloinen kesäntekijä pääsky

Osmo Rauhalan Tyrvään kirkon alttaripöytään maalaama kymmenen pääskyn parvi.
28.4.2020
Pääskyset tuottavat kiertelyllään, kaartelullaan ja liverryksellään paljon iloa. Iät ajat suomalaiset ovat tienneet, että pääsky tuo kesän. Muuttolinnut siis riemastuttavat jo pelkällä ilmaantumisellaan maisemaan!
Kotikirkko lehti