”Ylösnousemuksen riemu koskettaa”

– Kotona pääsiäiskirkkoa seuratessasi voit sytyttää kynttilän, kun kirkon Kristus-kynttilä on sytytetty. Oma kynttiläsi kertoo pääsiäisen ilon ja riemun sanomaa. Saat kuulua kristittyjen joukkoon, Johanna Pesonen vakuuttaa.

TÄNÄ VUONNA koronaviruksen vuoksi seurakuntien pääsiäistä vietetään normaalista poikkeavin kuvioin. Yhteisten kokoontumisten sijaan jokainen voi seurata striimattuja sanajumalanpalveluksia ja livelähetyksiä tietokoneen, puhelimen tai television ruudulta.

Yksi asia ei ole kuitenkaan muuttunut:  

– Pappina pääsiäinen on minulle kirkkovuoden huikein hetki. Ylösnousemuksen ilo ja riemu koskettaa, muistuttaa Anjalankosken seurakunnan kappalainen Johanna Pesonen.

– Pääsiäisenä värin vaihtuminen valkoiseen ja kynttilöiden sytytys kuvaavat ylösnousemusta. Valkoinen väri on Kristuksen väri sekä ilon, kiitoksen, ylistyksen, riemun ja taivaan väri. Kristus-kynttilästä otetaan tuli niin, että ylösnousemuksen valo ja ilosanoma saa levitä. Toisinaan tehokeinona on käytetty musiikkia, joka on alkanut hiljaisuudesta ja kasvanut kohti ylistystä.

– Kristityt kaikkialla maailmassa sytyttävät kynttilöitä pääsiäisen jumalanpalvelusten yhteydessä. Ylösnousemuksen sanoma lohduttaa ja kertoo toivosta.

Jaa artikkeli: