Evankeliumijuhlat muistuttivat siitä, että ”Kaikki on hyvin”

Suomi on taas täynnä kesätapahtumia, ja heinäkuun ensimmäinen viikonloppu oli hengellisten kesäjuhlien superviikonloppu. Etsin sosiaalisen median kautta joukon tapahtumissa kävijöitä, ja kysyin heidän tunnelmiaan. Mitä sait evääksi tulevaan vuoteen? Lue koko sarja!

Evankeliumijuhlia vietettiin tänä vuonna Turussa 2.-4.7.2021. Tämänvuotinen Evankeliumijuhla Turussa on järjestyksessään 148. Juhlan järjestivät yhteistyössä Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Turun Mikaelinseurakunta.

Ulriikka Sosi sai Evankeliumijuhlilta evääksi yhteyttä, jaksamista ja lohtua

Ulriikka ”Ulle” Sosi, 19, oli Evankeliumijuhlien nuorten ohjelman toinen juontaja.

Osallistuin Evankeliumijuhlille Turussa. Seuranani oli pari ystävääni ja tapasin paljon tuttuja päivien mittaan. Olin ensimmäistä kertaa Evankeliumijuhlilla neljä vuotta sitten ja sen jälkeen olen osallistunut juhlille joka vuosi.

Osallistuin Eviksille hyvissä tunnelmissa. Olin ollut mukana suunnittelemassa nuorten juhlan ohjelmaa, jonka lisäksi minulla oli puheenvuoro pääohjelmassa ja juonsin nuorten ohjelmaa, joten juhlaan osallistuminen myös jännitti. Odotin tapahtumaa kuitenkin innolla, sillä tiesin viikonlopusta tulevan onnistunut.

Evankeliumijuhlilta sain evääksi tulevaan uskovien yhteyttä ja jaksamista lähitulevaisuuden ponnistuksiin, sekä lohtua murheisiin. Monet puheenvuorot ja opetukset antoivat myös ajattelemisen aihetta.

Lähetystyö oli juhlilla paljon esillä: kolehteja kerättiin eri kohteisiin sekä sunnuntain messussa lähettejä siunattiin matkaan koko seurakunnan voimin. Lähettien terveiset ympäri maan vahvisti käsitystä siitä, kuinka Jumala todella toimii ja herättää uskoa myös haastavimmissakin olosuhteissa.

Teksti: Ulriikka Sosi

Antero Toikka on osallistunut Evankeliumijuhlille elämänsä jokaisena kesänä

Antero Toikka Evankeliumijuhlien kahviteltassa.
Antero Toikka osallistui tänä vuonna Evankeliumijuhlille talkoolaisena. Kuva Antero Toikan kotialbumista.

Osallistuin heinäkuun alussa Evankeliumijuhlaan Turussa. Kyseisille juhlille olen osallistunut ymmärtääkseni elämäni jokaisena kesänä. Olen kokenut juhlan todella tärkeäksi tapahtumaksi, ja tänäkin vuonna halusin kantaa korteni kekoon talkootöissä: tällä kertaa kahviteltassa.

Juhlan teema ”Kaikki on hyvin” oli esillä läpi koko ohjelman. Mielessäni se viritti ajatuksia siitä, että haluan itse uskoa, että pohjimmiltaan kaikki on hyvin – silloinkin kun siltä ei tunnu. Lisäksi ajattelen, että se on sanoma, jota tahdon elämälläni viestiä lähipiirilleni.

Varmaan kyseistä viestiä vastaan voi hangoitella, kun monenlaista kärsimystä on elämässä. Haluan kuitenkin pitää selvänä mielessä ja kertoa myös muille, ”etteivät nykyisen ajan kärsimykset ole mitään sen kirkkauden rinnalla, joka vielä on ilmestyvä ja tuleva osaksemme” (Room. 8:18).

Teksti: Antero Toikka

Annukka Häkämies odottaa jo ystävien kohtaamista kasvotusten

Tamperelainen Annukka Häkämies ja kyltti, jossa on Evankeliumijuhlien tämän vuoden teema "Kaikki on hyvin".
Annukka Häkämies osallistui Evankeliumijuhlille verkon välityksellä.

Olen Annukka Häkämies Tampereelta. Osallistuin Turun Evankeliumijuhlille etänä, netin kautta. Mieheni Hannun kanssa seurasimme kotona joka päivä suurinta osaa pääjuhlan ohjelmasta. Evankeliumijuhlat ovat jo monta vuosikymmentä kuuluneet perheemme traditioon. Kovasti odotan, että ensi vuonna korona hellittäisi ja pääsisimme kaikki viettämään tätä vuoden suurta juhlaa fyysisestikin paikan päälle Karkkuun. Kesäjuhlien hengellisen ravinnon lisäksi sitä kun jo niin kaipaa ympäri Suomea asuvien ystävien kohtaamista. Ehkä juuri siksi katselin ja kuuntelin juhlia nyt hieman haikeana. Toisaalta huomasin, että keskityinpä näin ruudun äärellä paljon intensiivisemmin puheisiin, keskusteluihin, musiikkiin ja saarnoihin. 

Mieleen jäi monia yksittäisiä kohtia jokaisesta puheenvuorosta. Tässä pari: 

Jäin pohtimaan lähetysjohtaja Ville Auvisen ”linjapuhetta”. Hänen mukaansa lähetystyötä haastetaan monin tavoin tänä päivänä. Lähetystyö-käsitekin korvataan usein epämääräisemmällä käsitteellä ”kansainvälinen työ”. Auvinen linjaa: ”Evankeliumiyhdistys tekee yhä edelleen häpeämättömästi lähetystyötä Kirkon Herran antaman käskyn mukaisesti”. Yhteiskunnallinen avustustyö ei saisi jättää evankeliumin julistustyötä jalkoihinsa. Kaikki ihmisen tarpeet on tietenkin huomioitava lähetystyötä tehtäessä, sitähän lähimmäisen rakkaus on, mutta lähetystyön ydin on kuitenkin Vapahtajan pelastussanoma. Se edellä tehdään sitten kaikki se muukin työ, niin ettei kukaan jäisi vaille tärkeintä ilosanomaa. 

Lauri Thurenin sunnuntain messun saarnasta jäi mieleeni ”Jumalan hengitys”. Thuren pohti ihmisen kipeää ikävää Jumalan läheisyyteen. Kuinka usein koemme, että Jumala on niin kaukana meistä, eikä Hän kuule, kun Häntä huudamme. Thuren muistutti, että Raamattua lukiessa olemme kuitenkin kaikkein lähimpänä Häntä ja kuulemme näin jopa Hänen hengityksensä:  ”Jokainen pyhä kirjoitus on Jumalan hengitystä”. Näin kaiken kivun ja tuskankin keskellä rauhoitun ja voin kokea että sittenkin KAIKKI ON HYVIN!    

Teksti: Annukka Häkämies

Evankeliumijuhlien verkkosivu on osoitteessa https://www.evankeliumijuhla.fi/

Jaa artikkeli: