Tärkeintä on kasvaa ja kehittyä paremmaksi ihmiseksi

Janne Heinonen kerää historiallisia aseita ja on kiinnostunut keskiajasta.

Olen Janne Heinonen, 39. Muutin lukion ja armeijan jälkeen Pihtiputaalta Jyväskylään. Opiskelin fysiikkaa ja matematiikkaa yliopistossa, kunnes työ turvallisuusalalla vei mukanaan. Tein ensin vartijan hommia ja sen jälkeen siirryin firman hälytyskeskukseen. Tällä hetkellä työpaikka on Vantaalla, mutta ajan sinne vain yhdeksi päiväksi viikossa. Muut päivät teen etänä täällä Palokassa.

Olen töissäni asiantuntija. Tunnen asiakkaat, palvelut ja järjestelmät hyvin ja alan läpikotaisin. Työni on minulle aika lailla unelmahomma. Kun olin esimies, kehittämiseen ei jäänyt juurikaan aikaa. Nyt minulla on vapaat kädet keskittyä niihin asioihin, mitä pidän tärkeänä, ja voin itse suunnitella työni. Voin olla jopa luova.

Tapasin nykyisen vaimoni Irenen noin 13 vuotta sitten netin keskustelupalstalla. Sattumalta myös hän on kotoisin Pihtiputaalta, mutta emme olleet aiemmin kohdanneet. Sovimme tapaamisen ihan livenä, ja siitä se sitten lähti.

Ihmiset ovat tulleet entistä tärkeämmiksi.

Irenellä oli ennestään viisi poikaa ja saimme yhteisen kuudennen kuopukseksi. Meistä on muodostunut tiivis perhe. En ole yrittänytkään olla Irenen pojille isähahmo, pikemminkin aikuinen, joka vähän ohjaa heitä oikeaan suuntaan. Osa pojista asuu jo omillaan, mutta vietämme silti paljon aikaa yhdessä puuhaten kaikenlaista.

Minulle on yhä mysteeri, miksi Irene minut otti. Elin silloin hankalaa vaihetta elämässä enkä varmasti ollut helppo kohdattava. Irene hyväksyi minut omana itsenäni, se teki vaikutuksen. Hän on ystävällinen kaikille, kuuntelee muiden mielipiteitä eikä jyrää ketään.

Näin vanhemmalla iällä ihmiset ovat tulleet entistä tärkeämmiksi. Nuorempana olin selvästi asiaihminen. Varmaan tämä iso perhe on vaikuttanut siihen. Mielestäni elämässä pitää pyrkiä tekemään asioita, jotka tekevät onnelliseksi. Suurin tavoite on kasvaa ja kehittyä paremmaksi ihmiseksi.

Minua kiinnostavat historia, taistelutaidot ja käsillä tekeminen. Järjestämme kesäisin keskiaikaiset juhlat ja turnajaiset. Mukana on muutama leikkimielinen kisa, pukeudumme ajan mukaisiin vaatteisiin ja syömme sen ajan tyylistä ruokaa.

Jaa artikkeli: