Tuulikki Väliniemi ja Raija Sipinen aloittavat uuden nelivuotiskauden Jyväskylän seurakunnan kirkkovaltuustossa iän ja aiemmilta kausilta karttuneiden kokemusten turvin.
Raija Sipinen ja Tuulikki Väliniemi ovat molemmat pitkän linjan luottamushenkilöitä. Sipinen on toiminut kirkkovaltuutettuna jo lähes neljänkymmenen vuoden ajan, Väliniemi vuodesta 2007. Naisista kummallakin on kokemusta luottamustoimista myös Jyväskylän kaupungin luottamuselimissä.
Nyt käydyissä seurakuntavaaleissa sekä Sipinen että Väliniemi tulivat jälleen valituiksi kirkkovaltuustoon 77-vuotiaina, valtuuston tällä hetkellä iäkkäimpinä edustajina. Väliniemi sai kannatusta 192 äänen verran, ja Sipinen 202 äänen verran tullen siten vaalien äänikuningattareksi.
– Harkitsin ehdolle asettumista aika pitkään, se ei ollut automaatio. Ajattelin kuitenkin, että koska olen ajatellut jättäytyä pois kaupungin luottamustehtävistä, voisi molemmista vastuista irtautuminen tuntua yhtäkkiä tyhjän päälle jäämiseltä, Väliniemi muistelee.
– Minun asettumistani ehdolle vastustettiin jo lähipiirissä, mutta kun ryhmä kysyi, lähdenkö mukaan, vastasin, että tietysti lähden. Olen kiitollinen siitä, että minulla on tekemistä, Sipinen sanoo.
Uuden kirkkovaltuuston nuorin on 23-vuotias opiskelija, Siiri Muhonen. Muhonen on Sipistä ja Väliniemeä 54 vuotta nuorempi. Naiset ovat yhtä mieltä siitä, että eri-ikäisiä ihmisiä tarvitaan ehdottomasti päätöksenteossa.
Karttunut päänsisäinen tietopankkimme auttaa monessa tilanteessa.
– Aina on tärkeää, että mukaan saadaan meidän vanhempien ja kokeneempien lisäksi myös nuoria ja uusia tekijöitä, Väliniemi painottaa.
– Olen samaa mieltä. Siinä me opimme toisiltamme, nuoret ja vanhat, Sipinen komppaa.
– Meillä vanhemmilla on ehkä pidempi pinna, vaikka tulisi lunta tupaan, Väliniemi nauraa.
– Myös meidän karttunut päänsisäinen tietopankkimme auttaa monessa tilanteessa, Sipinen jatkaa.
Konkarit suuntaavat uuteen kauteen odottavaisin mielin. Ryhmien välinen yhteistyö alkaa jo joulukuun alussa.
– Yhteistyön syntyminen on edellytys päätöksenteolle, ja sen muodostumiselle tulisi olla riittävästi aikaa. Ei pidä olla liian kiire, Sipinen painottaa.
– Kirkkovaltuustossa keskustellaan liian paljon rahasta ja kiinteistöistä. Tulisi keskustella enemmän siitä, mitä seurakunnan strategia edellyttää, ja miten voisimme auttaa ja tukea ihmisiä tässä seurakunnassa, Väliniemi pohtii.
Jaa artikkeli: