Jäsenkorjaaja näkee käsillään ja tekee työtä sydämellään

Jarmo Pihlavamäki vaihtoi alaa oltuaan koneistaja 35 vuotta. Perinteinen jäsenkorjaus vei mennessään.

Olen Jarmo Pihlavamäki, 61. Olen kotoisin Kypärämäestä ja Jyväskylässä asustelen vieläkin. Kansakoulusta menin ammattikouluun ja vielä Valmetin ammattikouluun. Tein koneistajan töitä yhteensä 35 vuotta.
Reissuhommiakin oli jonkin verran, kunnes terveys vaati vaihtamaan alaa.
Tein keikkoja laulajana ja vedin karaokeiltoja. Opetin myös kansalaisopistossa karaokelaulua. Laulan vieläkin jonkin verran, mutta lähinnä perhejuhlissa ja joissakin joulukonserteissa olen mukana.

Minulla on tarve auttaa ihmisiä

Tapasin kymmenisen vuotta sitten kansanparantajan, jonka mielestä minulla on jäsenkorjaajan kädet. Jäsenkorjaus vei mennessään, ja jätin vähitellen muut työt pois. Nyt olen jo neljä vuotta itse opettanut perinteistä jäsenkorjausta.

Minulla on tarve auttaa ihmisiä. Tällä tavalla olen omalta osaltani korkeimman palveluksessa. Tapaan työssäni hienoja ihmisiä apumiehestä professoriin ja kaikilta opin jotakin. Asiakkaat haluavat toisinaan kertoa hyvinkin isoja ja kipeitä asioita elämästään. Tässä työssä kiehtoo sekin, että koskaan ei tule valmiiksi, aina voi kehittyä.
Mietin asiakkaita hoitaessani myös parhaita työtapoja ja -asentoja. Olen muun muassa kehitellyt erityiset työhön soveltuvat penkit.

Tykkään tehdä kauppaa

Epäilemättä askel jo lyhenee. Pyrin lyhentämään työviikkoa ja viettämään aikaa mökillä Hankasalmella. Siellä lämmitellään uunia, katsellaan liekkejä ja mietitään sinisiä ajatuksia. Remonttia ja puuhaa riittää. Minulla on siellä myös ahjo käytössä. Tykkään pilkkiä ja hiihtää kevättalven jäillä.
Olemme vaimon kanssa karavaanareita. Viimeksi ajoimme Ruotsiin Kebnekaiselle ja näimme huipun maisemat helikopterista. Siihen kannatti satsata!

Näin jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt suuntautua kaupalliselle alalle. Tykkään tehdä kauppaa. Kun on pyydetty, olen välillä lähtenyt huutokauppameklariksikin.
Niinhän sitä sanotaan, että kahta en ole tehnyt: Caravellellä (lentokone) ajanut enkä lasta synnyttänyt. Kaikki muu on tullut tehtyä – tosin Amerikassa pitäisi vielä ehtiä käymään.

Jaa artikkeli: